La Carme Membrado, amant de l’art i mecenes; la Mariona Millà, pintora, escriptora i divulgadora d’art barcelonina; i la Maite Batalla, pintora local i directora d’aquest temple de l’Art, van ser les muses de la presentació en públic del nou estudi de la Maite, que ha estat batejat amb el nom d’Art al Suís.
A dos quarts de set de la tarda, la Maite rebia el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. Joan Carles Sànchez, que va tenir la deferència d’encabir aquella escletxa de temps en la seva atapeïda agenda per a visitar l’espai que es presentava, atorgant un cert caire oficial a l’acte. El Regidor es va interessar per l’objectiu d’aquest nou espai d’art, destinat a enriquir culturalment la ciutat i ubicat en l’incomparable marc d’arquitectura modernista del que fou Hotel Suís de Sabadell. Gaudint del còctel de benvinguda que ja tenia a punt en Pere Botero, la Maite va conduir el regidor per les diferents sales de l’espai per a gaudir d’una selecció de l’obra de la pintora, abastant tota la seva trajectòria.
Un cop obertes les portes, el degoteig de persones va ser constant, deixant-se veure entre els convidats una bona mostra de tota la munió de gent que s’estima la Maite, entre els que hi havia un destacat nombre de reconeguts personatges experts en plasmar emocions en formes, colors, lletres i sons. Es va fer palès que l’Art és una expressió tangible de l’amor, aquell que gaudeix l’artista per la seva gràcia i l’estima que manifesta per la humanitat, destinatària finals dels productes de la seva creativitat.
La unió de tants esperits sensibles, compartint en harmonia aquell moment i en aquell lloc, creava un clima que deixarà una empremta indeleble en les ànimes dels assistents.
L’Èrika Magem va obrir el torn de parlaments introduint la Mariona qui, en agafar el paraula, va fer una interessant i rica dissertació. Posteriorment va iniciar una visita guiada a través l’obra de la Maite, tot creant un ambient màgic en mig de la foscor que només era trencada pel llum que ella mateixa dirigia cap a les pintures que anava desvetllant amb els seus comentaris.
Acte seguit, la Maite, lluint una túnica decorada amb el lliri quina marca pertany al virtuós artista local Werens Puig (escriptor del graffiti i dissenyador gràfic), va iniciar un emotiu agraïment, fent esment de tots aquells que col·laboren en el projecte, manifestant el seu desig de que l’amor per l’Art instal·li en aquest nou espai la seva residència permanent.
Les ampolles de cava van afegir-se a la festa, omplint de rialleres bombolletes les copes amb les que es brindava pel compliment dels auguris manifestats. Tothom parlava amb tothom, acostant l’humil aficionat al consagrat artista, fent palesa la missió de l’espai que es presentava.
L’acte de cloenda es va traslladar a les dependències del nou restaurant Brisac, on la Sílvia i el Jordi van obrir les portes en exclusivitat, abans de la seva inauguració pública, a tots aquells que van mostrar disposició per a gaudir de les seves especialitats. Una magnífica escala donava pas al superb menjador de la primera planta, en el que s’havien guarnit les taules que havien de servir d’altar d’ofrena de les delícies gastronòmiques preparades, batejades amb bells noms que complementen el sentit del gust.
Els cuiners van demostrar la seva creativitat fins i tot en condicions extremes, donat que encara no disposaven de connexió a la xarxa de subministrament de gas per a la cuina principal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada