dimarts, 16 d’abril del 2013

Artistes convidats al Suís. Antonio Nodar, dijous 25/4/2013 a les 20 hores.


L'Antonio Nodar és un home que ha emprés un repte titànic. Aquest artista de la imatge, que capta a través de l'objectiu de la seva Leica, viatja pel món fent retrats d'altres artistes, als qui posteriorment lliura una còpia d'aquest retrat que ells utilitzaran per a fer la seva interpretació, obres que recull  l'Antonio per a editar-les, en diversos llibres d'alta qualitat, a mida que va avançant en el seu projecte "...from portrait to self-portrait...". Actualment ja està editat el primer llibre, el segon està llest per anar a impremta i al tercer ja té completa la meitat del seu contingut. El destí final de tots els originals serà la seva donació a un museu que sàpiga valorar-los i custodiar-los com es mereixen.

Aquesta edició ha estat possible gràcies a l'Elsa Peretti Fundació, i l'encarregat del seu disseny és l'Albert Claret. Els exemplars es poden adquirir al preu de 1.111 Lliures esterlines cadascun, numerats per l'autor, sobre la seva artesanal enquadernació, de l'1 fins al 1001. Els diners obtinguts de la seva venda s'utilitzen per a continuar amb el projecte.

Convidat pel Centre d'Art Contemporani de Katmandú, en col·laboració amb la Fundació Elsa Peretti, va estar al Nepal l'any 2012 durant deu setmanes, en les que va realitzar 316 retrats d'artistes de tot el país, període en el que va compartir la vida dels artistes als que fotografiava, en una experiència meravellosa. Diu "m'encanta la seva senzillesa".  

Podeu seguir aquest projecte a la següent adreça: http://www.antonionodar.com/

El dijous 25 d'abril, a les 20 hores, el tindrem a l'Art al Suís, junt amb destacats artistes que han participat en el seu projecte, com ara Alfons Borrell, Tom Carr, Carme Miquel, Mariona Millà i Maite Batalla.

Hi sou tots convidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada