dijous, 22 de març del 2012

Joan Cuscó presenta Carles Bartolomé-Ibars a l'Art al Suís


Carles Bartolomé-Ibars (Sabadell, 1977)
Amics, companys, coneguts i saludats, com diria en Pla. Bona tarda. Em plau compartir amb tots vosaltres en aquest acte i en aquest artístic espai del qual n’és estrella l’artista Maite Batalla.
El Carles Bartolomé-Ibars es llicencià en Dret l’any 2000 a la Universitat de Barcelona. Però s’inicià en una altra assignatura, la de l’Art, que també va obtenir. A ella s’hi ha dedicat plenament, entusiàsticament i exposant a diferents ciutats d’Espanya i obté diverses beques i premis (Fundació Güell, Acadèmia de Velles arts de Segòvia, Institut Ramon Llull; entra en les col·leccions dels Museus europeus... Fa llargues estades: Museu del Louvre i la Galleria debli Ufizzi; després, a través del grup d’investigació de la mateixa Universitat de Barcelona: The crossing Lab. Arran d’aquesta col·laboració la seva obra s’ha pogut admirar a diferents museus: Museu Nazionale Archeologico, Nàpols; Museu Frederic Marès, Barcelona; Museu of Classical Archeology (Universitat of Cambrigde); museu d’Art Modern, Barcelona.
Ell, en Carles, bé podem afirmar, per la seva empenta i vàlua, que té un bon camí, un bon futur.
Ara, aquí, tenim el privilegi de poder admirar aquesta obra: “El fris del Minotaure”. Està fresca ... Li falten quatre pinzellades per acabar-la ... Domina la figura .... Una vegada més podem repetir que la imatge val més que mil paraules.
Cal afegir que en Carles treballa en equip, això és, conjugant dibuix, pintura, escultura, fotografia ... Fan bona feina, certament.
Em plau evocar que en Carles és un net d’un exemplar amic: Carles Ibars Monturiol, industrial tèxtil i vinculat a diferents entitats de la ciutat i entre elles, com a president, del Club Natació Sabadell; vicepresident del Centre d’Esports Sabadell ... D’ell vaig perfilar-lo com “home d’empenta” d’acció.
Passo la paraula a en Carles i ell ens il·lustrarà sobre la seva obra de la qual en sóc admirador.
Joan Cuscó (abril 12)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada