dijous, 28 de febrer del 2013

La passió i l'art d'escriure


L’Art al Suís ha tornat a obrir les portes en una nova edició del cicle Artistes convidats al Suís.

En aquesta ocasió, la seva sala s’ha omplert de lletres que formen paraules, de paraules que componen paràgrafs i de paràgrafs que completen capítols. Dos joves escriptors han il·lustrat al públic assistent amb una dinàmica dissertació sobre els fonaments de la seva obra, que es cabussa de ple en les il·limitades possibilitats que ofereix la literatura fantàstica.

Passant per les obres de Stoker, Disney, Tolkien, Rowling i d’altres escriptor que els han precedit i inspirat en aquesta disciplina, tots dos es declaren apassionats de posar negre sobre blanc tot allò que passa per la seva imaginació, donant-li un contingut escènic en el que es mouen els personatges de les seves novel·les. El lector no pot evitar sentir-se atrapat en la teranyina de passions, intrigues, misteris i maleficis que es teixeix , poc a poc, a mida que s’endinsa en la lectura, tot desitjós d’arribar a desvetllar allò que esdevindrà inevitablement.

El Francesc Lorente i el Jordi Balaguer es van iniciar publicant en autoedició, invertint els seus estalvis per a poder tenir a les mans uns llibres en els que s’encabien tant les seves obres com les seves il·lusions. Acaronar aquells exemplars els omplia de goig, els feia creure que era possible el somni i els esperonava a continuar pintant emocions en les ànimes alienes amb les seva paraula escrita. Posteriorment alguna editorial es va posar en contacte amb ells per a publicar la seva obra, que ara es pot trobar fàcilment a les llibreries.

“El trono de madera” i “El amante de la luna”, respectivament, són els títols de les nissagues que han brollat amb el doll incontenible de la seva imaginació, una deu que promet no assecar-se en molt de temps per a continuar fer-se llegir, que és com obrir de bat a bat la porta del seu interior.

Moltes gràcies Francesc i Jordi per aquesta trobada, en la que ens heu donat unes acolorides pinzellades d’un altre tipus d’Art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada