dijous, 19 de gener del 2012

Intervenció del Jordi Roca en el cicle d'Artistes convidats al Suís

En Jordi Roca, en la seva intervenció d’avui dins del cicle d’Artistes convidats al Suís, ens ha regalat una lliçó magistral en la que ha fet palesa la seva condició humanista i la llarga experiència acumulada com a artista polifacètic.

La Maite Batalla, directora de l’espai Art al Suís, ha donat el tret de sortida de la sessió, tot presentant els participants en l’acte d’avui. El Sr. Joan Carles Sánchez, regidor de cultura de l’Ajuntament de Sabadell, ha tingut la deferència de fer el parlament d’obertura. Posteriorment, el Sr. Joan Brunet, reconegut periodista i amic personal del protagonista de la trobada, ens ha donat algunes pinzellades del personatge.

La intervenció del Jordi Roca s’ha centrat sobre el concepte del simbolisme nacionalista, quines arrels es nodreixen del seu profund sentiment patriòtic català. El Jordi Roca no ha fet cap manifest polític, ni tan sols ha declarat les seves idees al respecte, que les té; ha parlat des del seu cor arrelat al petit tros de planeta en el que s’ha desenvolupat la seva existència.



El Jordi Roca ens dóna la imatge de la persona que es troba satisfeta amb si mateixa, sense escarafalls gratuïts ni voluptuositats del ego, amb la senzillesa de l’ésser que viu des de dins d’un ànima que tant li pot inspirar una magnífica obra pictòrica com un bell poema, obres pel seu propi gaudiment i de tots aquells quina saviesa els porti a entendre i estimar el manifest d’aquest artista.

Les notes d’una selecció d’obres de Wagner omplen l’atmosfera de la sala, en la que plana el concepte d’art que Lleó Tolstoi va posar de manifest en el seu assaig “Què és l’art?” amb la frase "L'art no és un plaer ni un repòs, és un treball" i que el Jordi Roca ha fet seva.

La projecció en pantalla d’un petit recull de les seves obres, composició del seu col•laborador Juanjo Ríos, que arrenca en treballs portats a terme en els anys setanta, ja amb una clara intenció nacionalista, ha donat pas al col•loqui en el que se li han plantejat diverses preguntes i la petició d’obrir el seu estudi a una discreta visita.

Un gest significatiu, que caracteritza la generositat altruista del Jordi Roca, ha estat el lliurament que ha fet d’uns obsequis, obres pictòriques seves en petit format, a repartir entre els que l’han acompanyat al front d’aquesta sessió.

Amb aquest petit tast de l’obra del Jordi Roca s’ha consumit la sessió d’avui, en la que ens hem quedat amb la sensació de què, darrera d’aquests entrants, s’hi troba un suculent plat principal que clama per a ser degustat més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada