dijous, 15 de desembre del 2011

Intervenció de Jesús Led en el cicle d'Artistes Convidats al Suís

El Suís s’ha tornat a omplir de sensibilitat, que és la que transporten al seu interior totes les ànimes que s’han trobat avui per a gaudir de la dissertació de l’artista convidat Jesús Led.

La Maite Batalla ha donat la benvinguda als assistents que omplien les sales del Suís, introducció que va fer pas a unes paraules del regidor de cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. Joan Carles Sánchez, qui va posar de manifest la predisposició de la seva àrea per a potenciar els actes culturals que, de forma desinteressada, es portin a terme a la ciutat i en ubicacions emblemàtiques, com és el cas.

 
Tot seguit, un apassionat i erudit Carles Bartolomé ha reivindicat la vigència del realisme figuratiu en la pintura, com la de qualsevol altre estil que begui de les fonts de tots els creadors anteriors; des d’aquell home prehistòric que va deixar l’empremta de la seva mà a la paret d’una cova, continuant pels controvertits clàssics, com Caravaggio, o els trencadors en estils i formes com el tràgic Pollock, que va desenvolupar la seva obra en una societat sense referents clàssics.
 
En la seva intervenció, propera i distesa, Jesús Led ha mostrat una sèrie d’imatges d’obres de pintors de diferents èpoques, molt significatives en el seu desenvolupament com a artista, parant especial atenció en el quadre “Las Hilanderas”, de Velázquez, obra que, confessa, el va atrapar en l’amor per la pintura. Diu que la importància rau en el pensament, en l’idea inspiradora, no la tècnica emprada per a expressar-la. Fent un símil amb l’escriptura, remarca que el significat es troba dins de la paraula, no en si aquesta s’escriu a mà o a màquina.
 
En obrir-se el torn de preguntes i debat, s’ha establert un enriquidor diàleg entre el pintor Jordi Roca i els dos intervinents anteriors. Es parla per una banda de modernisme, d’actualització dels símbols a la cultura del segle XXI i es replica per l’altra que això no és el més important, que el pensament s’ha d’alliberar de qualsevol element que el pugui distreure de la pura inspiració, però sense perdre la referència de tots aquells creadors que, amb anterioritat, van resoldre les qüestions plantejades a l’hora de resoldre el desenvolupament d’una obra.

Finalment, la Maite Batalla ha agraït la participació dels convidats i ha emplaçat els assistents per la següent edició del cicle d’Artistes Convidats al Suís, que tindrà lloc el 19 de gener de 2012 i serà protagonitzada per l’artista Jordi Roca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada